Боротьба з короїдами

Короїди – комахи-шкідники, які живуть переважно під корою, рідше в деревині стовбурів, гілок чи коренів. Пошкоджують більшість лісових порід, особливо хвойних, прокладаючи складні ходи. Молоді жуки виходять назовні, прогризаючи в корі отвори. Подібні отвори часто прогризаються і для вентиляції ходів. Тому вони є небезпечними для зелених насаджень і досить швидко розповсюджуються і заражають інші дерева, після чого ті всихають.
У багатьох насадженнях всихання відбувається швидкими темпами, тому боротьба з ними полягає в своєчасних санітарних заходах (зрізуванні) заражених рослин, та забезпеченні не поширення їх на суміжні ділянки. Чим коротший період від виявлення осередків захворювання до їх ліквідації, тим кращими є перспективи збереження насадження.
На жаль, на сьогодні ефективних методів боротьби, окрім зрізування, з цим явищем не знайдено.
Ось так на розпилі стовбура сосни з парку “Перемога” видно як паразит псує деревину. Тому працівники КП УЗН Дніпровського району виконують роботи по видаленню таких насаджень та забезпечують належні умови для росту та розвитку поруч зростаючих дерев.
На місця видалених вражених короїдом дерев заплановано висадження молодих здорових дерев.
#КиєвуЗеленимБути