Масштабні командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту пройшли і серед працівників КП УЗН Дніпровського району як спеціалізованої служби захисту рослин цивільного захисту ланки територіальної підсистеми цивільного захисту Дніпровського району міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту

Увага! 20 листопада у м. Києві розпочались масштабні командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту.
На базі КП УЗН Дніпровського району створена спеціалізована служба захисту рослин цивільного захисту ланки територіальної підсистеми цивільного захисту Дніпровського району міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту основним завданням якої є у період функціонування в режимі підвищеної готовності (при загрозі виникнення надзвичайної ситуації):
– готує і подає комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської райдержадміністрації пропозиції щодо організації захисту рослин;
– координує роботи з ліквідації наслідків НС;
– забезпечує створення резерву спеціального майна і засобів для захисту рослин у надзвичайних ситуаціях.
Під час відпрацювання готовності служби до дій за складних погодних умов, згідно вводної №2, де йдеться про різке погіршення погодних умов на території Дніпровського району (великої кількості опадів, штормовий вітер) начальником служби захисту рослин Ковшуном Є.М. прийнято рішення щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. А саме зняття та розкрижування завислих дерев та розчищення тротуарів та пішохідних доріжок від снігу.
Для виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій службою захисту рослин:
1. Задіяти техніки:
– автопідйомник АТП 28 на базі КАМАЗ для зняття завислих дерев та аварійних гілок;
– ГАЗ 33021 (бортова) для підвезення членів аварійної бригади;
– бензопили STIHL 192 – 1 шт, STIHL 201 – 2 шт, STIHL 261 – 3 шт, STIHL 880 – 1 шт;
– висоторіз STIHL НТ 131 – 3 шт;
– гідрокран на базі ЗІЛ – 2 шт;
– трактори МТЗ – 2 шт;
– трактор ФОТОН – 2 шт;
Лопати снігові – 15 шт.
2. Задіяти три ланки служби:
– ланка транспортного забезпечення – 8 чол.;
– рятувальна ланка – 10 чол.;
– команда захисту рослин – 25 чол.
Отже, виходячи з вище проведених навчань та відпрацьованої ситуації щодо погіршення погодних умов, ми можемо впевнено сказати, що спеціалізована служба захисту рослин цивільного захисту ланки територіальної підсистеми цивільного захисту Дніпровського району міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту готова до функціонування у режимі підвищеної готовності та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій за складних погодних умов.
Гарного всім дня та гарної погоди!