Особливості осіннього посіву газону

Частиною кожної ділянки в межах міста є газон. Однією особливістю красивого газону є його посів. Коли краще сіяти газон? Восени чи навесні?! Цим питанням задаються більшість дачників, та й не лише. У кожного періоду є свої переваги. Сьогодні ми постараємось максимально описати переваги осіннього посів газону.
Восени сіяти траву добре, оскільки ґрунт і повітря достатньо прогріті, а повітря вологе, а не сухий і гарячий. Крім того, восени бур’яни ростуть не так інтенсивно, як навесні, а значить, на боротьбу з ними доведеться витратити менше часу. В осінній період коренева система газону швидко формується, утворюється якісний густий дерен, тому вже навесні Ви матимете красивий щільний газон.
З чого ж починати?! Починати потрібно з підготовки ґрунту. Готувати його можна починати влітку. Для цього зону, виділену під газон, ретельно очищають, видаляють бур’яни (вручну або за допомогою спеціальних препаратів), влаштовують дренажний шар, удобрюють, після чого укочують садовим катком. Добрива восени краще використовувати з підвищеним вмістом азоту, саме він відповідатиме за інтенсивний ріст рослин на початкових етапах.
Засівати насіння найправильніше буде вздовж і поперек ділянки в тихий безвітряний і сухий день. Розкидати насіння краще віялом, відстежуючи, щоб всі вони рівномірно потрапляли на ґрунт. Після висівання газонні насіння потрібно на кілька сантиметрів присипати граблями, після чого укрити шаром торфу, укотити катком. Зробити це необхідно для того, щоб їх не рознесло вітром, чи не вимило при поливі або не розтягнули птиці. Готовий газон після закладки насіння ретельно зволожують.
Враховуйте, що восени дощі постійне явище, тому поливати новий газон потрібно буде не часто, виключно в посушливу погоду. Це ще один невід’ємний плюс у посіві осіннього газону.
Тому вибір залишається лише за Вами. А ось працівники КП УЗН Дніпровського району продовжують створювати та відновлювати зелені зони нашого району. Так, на фото показано відновлення газону на бульварі І.Миколайчука.
#КиєвуЗеленимБути