Працівники КП УЗН Дніпровського району проводять живцювання здерев’янілими живцями

У розсадниках застосовують різні способи вегетативного розмноження, а саме: здерев’янілими (зимовими) та зеленими (літніми) стебловими живцями, кореневими живцями та паростками, відсадками, поділом кущів та прищепленням. Живцювання здерев’янілими живцями забезпечує найвищий коефіцієнт розмноження. Найкращий час живцювання здерев’янілими живцями є час, коли рослина знаходиться у стані спокою (пагони зрізують повністю після припинення сокоруху).
Після зрізування живці занурюють у перліт та переміщують для зберігання до погребу, де вони перебувають до весни.
Навесні заготовлені живці обробляють препаратом “Корневін” та висаджують у торф’яний субстрат для подальшого їх укорінення.
Так, наразі працівниками оранжерейно-парникового господарства заготовлено живці кущів чубушника, свидини та бірючини. Зокрема на фото показано заготівлю живців бірючини звичайної.
Запрошуємо всіх бажаючих, котрі провели обрізку листяних кущів у себе та мають цікаві їх види, принести на укорінення живці зрізаних кущів до нашого підприємства для подальшого вирощування та благоустрою району. Місце прийому – КП УЗН Дніпровського району, пр-т Визволителів, 6.
#КиєвуЗеленимБути